2013. május 4.

Szív melengető - mindennapjaim és egy kapott díj -

Mióta itthon töltöm napjaimat igazán sok minden nem történt velem, azon kívül, hogy a pocakom gömbölyödik, betöltöttem a 18. hetet és egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy már le sem tagadhatnám, hogy gyermeket várok. Ezt a boldogságot a feledékenység halvány felhője borítja el időnként, ami által fogalmam sincs mikor milyen nap van, mikor van hétvége, vagy hétköznap. Ezért rutinosan reggelente és megerősítésként egyszer még nap közben rákérdezek, hogy milyen napot is írunk. Kisasoltam, hogy a piacon érdemesebb hétköznap vásárolni, kevesebben vannak és a lángosoknál sem hosszú a sor, kényelmesen betolhatok egyet az arcomba anélkül, hogy véletlen  nekem jönnének. Szóval az itthon létnek is megvan az előnye, persze még sorolhatnám. 

Az energiám is kezd visszatérni, nagyokat sétálok, elkezdtem ismét fotózgatni és kedvem is van az elkészült képeket kidolgozni. Nap közben ritkán pihenek le és este már majdnem fél 10 ig is ébren tudok maradni. Külön öröm, hogy a nadrágjaim még jók rám, de szerintem 1-2 hét és csere lesz belőle, hivatalosan felveszem a kismama stílust képviselő kényelmes nacikat. A testemen végbemenő változásokat Béka is észleli, élvezi, mert időnként megkérdezi, hogy a lábamat látom-e még, illetve a "bugyimat" látom-e még rendesen, és mi zavarja az esetleges kilátást? A pocakom, vagy a melleim?

Kipróbáltam a kismama jógát. Meglepett. Olvastam, hogy mennyire hasznos a várandóság és a szülés alatt. A korábbi fizikai sportok után kicsit furcsa volt, hogy ez a kevésbé mozgékony "sport" mennyire jót tesz. Az irodai munka után egyértelművé vált mennyire is borzasztó a tartásom, A foglalkozás alkalmával igen jóleső nyújtó gyakorlatoknak köszönhetően csökkenni érzem a hát fájásaimat. Tetszett a meditáció, amivel sokak számára érthetetlen módon közelebbi kapcsolatba kerültem születendő gyermekünkkel. Ezt nem tudom elmagyarázni, de határozottan szív melengető, megindító érzés volt. Már alig várom a következő alkalmat.

 Végső de nem utolsó sorban egy kedves blog társamtól díjat kaptam. Bigyibogyónak köszönhetően Békával tulajdonosai lettünk a Best blog csokor díjnak. Nagyon boldoggá tett, mert nem számítottam rá, és megtisztelő, hogy a sok-sok egyéb blog mellett az enyém az egyik kiválasztott. Szóval a szabályok a következők: 

1. Megemlítem, kitől kaptam a csokrot (díjat).
2. Felsorolok 4 bloggert, akiknél a rendszeres olvasók száma nem éri el a 200-at.
3. Egy-egy kommentet hagyok a választott blogokon a díjazásról.

Akiknek szeretném tovább adni a díjat azok a bloggerek, akik írásaikkal bearanyozzák a napjaimat. Mindannyian nagyszerű humorral bírnak, és nagyon kedvelem az írásaikat.

Az első választottam Anci, akiből csak egy van, családja egy megértő férjből, három gyerekből, egy macskából, és egy kutyából áll. Na az Ő mosoly morzsáikat receptre íratnám fel a szürke hétköznapok ellen.

Varázslólány.  Sokszor megmosolyogtat, néha elgondolkodtat, és egyszer-egyszer feltárja azokat a napokat is mikor nem minden kerek. Szeretem, hogy az élet minden területét megosztja velünk.

Panel anyu igen rövid idő alatt belopta magát a szívembe. Mire képes egy Nő, ha valamit a fejébe vesz. Humora fergeteges, családja élén Panel apuval igen mozgalmas mindennapokkal rendelkeznek.

Thalia blogja a sokak által kedvelt kulturális vonalat mutatja be. Rendszeresen olvashatunk nála Musical, Operett előadásokról, programokról, koncertekről megfűszerezve humorral, és mindennapjai történetével. Máig nagy kedvencem az előző évi nyaralásuk :)

Remélem Ti is úgy fogtok örülni a díjnak mint Én, és bízom benne, hogy még igen sokáig olvashatlak Titeket:)




11 megjegyzés:

  1. Gratula! A blogodhoz, a díjadhoz, a mindenhez! Kellemes "jógulást" és boldog gömbölyödést! :)

    VálaszTörlés
  2. Thaliánál találtalak, és örülök, hogy megtaláltalak :) Gratulálok a babához, és tényleg most jön a legjobb és legizgisebb rész... Én egy épp ma 14 hónapos Leányzó anyukája vagyok... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Handika, üdvözöllek! Örülök, hogy olvashatok rólad és kislányodról :)

      Törlés
  3. Jujj, Dorci, nagyon köszönöm! Megtisztelő! A kismamajógának is nagyon örülök és a díjnak is!
    Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Thalia igazán szívesen, nagyon bírom a blogodat.
      Puszi

      Törlés
  4. Dorcikám! El sem tudtam képzelni, mivel tudsz még meglepni engem. Nagyon-nagyon megtisztelő, hogy gondoltál rám. Köszönöm szépen!

    És gratulálok neked tiszta szívből!
    Puszi

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Nektek a jó kívánságokat:)

    VálaszTörlés
  6. Hjajjha:) Megérkeztem:)) Nagyon köszönöm és megtisztelsz azzal, hogy kedveled a blogomat. A piszibabához pedig mérhetetlen, hatalmas gratulációm:)) De jó:) na azért apukának is gratulálok ám:))))))

    VálaszTörlés