2012. július 6.

Two Stupid Dogs

Aki hozzám hasonlóan a Cartoon Network meséit részesíti előnyben, biztos hogy látott legalább egy részt az említett sorozatból. Beteg egy elme aki kitalálta, de jókat lehet rajta vigyorogni. Mivel minden mesehős rendelkezik valami valóságos alappal, így lassan de biztosan sikerült több közös pontot találnom a két rajzfilmes kutya és a saját, létező kutyáink között. Az ok amiért most esett le a tantusz, az, hogy Yoda nagyságrendileg két hónapja van nálunk. Kellett egy kis idő míg az összefüggés kiforrta magát. 

Kezdeném a méreteikkel. Vacak a Labrador. Paramétereit tekintve nagy, szerintem kissé húsosabb a kelleténél, de ezt a család többi tagja cáfolja. Főleg Mama, aki nap mint nap bizonygatja, hogy "csak ennyi" kaját ad neki.  Yoda, alias Malac kicsi tacskó forma, és leginkább egy kínos animal szex végeredményére hasonlít. Véleményünk szerint az alábbi állatok vehettek részt a partin: tacskó, jack russel terrier (eddig nincs benne semmi extra, de olvass csak tovább), denevér, róka, egy mini musztáng, és egy görbe lábú vaskályha. A részleteket nem akarom tudni. 

Vacak a kislány, semmi nőiességgel nem rendelkezik. Röfög, horkol, böfög, és biztos vagyok benne, hogy orrsövény ferdülése is van.Fél a vihartól, állandóan vigyorog, és mindig összekoszolja magát. Béka véleménye szerint a kutyán kívül egy komplett hangya család lakik még a bundájában. Szerintem csak az a kettő bújócskázik állandó jelleggel, amelyeket éppen látunk. 

Vacakról nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy bélgép. Amint

leesik egy morzsa, Ő, a Jediket megszégyenítően kezdi el úgy szuggerálni, hogy ha nem veszem fel elég gyorsan, akkor látni vélem a kaja darabot megmozdulni a kutya felé. Egyébként nagyon szeretem. Minden igyekezete ellenére sikerül megnevettetnie. Elesik a slagban, megijed egy vízcsepp erejétől, megbotlik, beszorul a feje a szatyorba, úgy próbál szaglászni benne, este pedig le kell halkítani a tv-t, hogy meggyőződjünk arról, hogy az előszobában ismétlődő hangforrás alapja nem valami láncfűrészes gyilkos, csak Vacak aki elaludt. Drága lelkem eközben úgy horkol, hogy az alváskutatók többször megkerestek minket a kutya tanulmányozásának céljából. 

A másik kedvencünk Yoda, vagyis Malac. Ő igen kis termettel rendelkező jószág. Talált kutya.  Kissé fosós, mindentől megijed,de tééényleg mindentől! Makacs, önfejű, időnként ami ez egyik fülén be, az a másikon ki. Többször úgy szemléli a világot, mint aki most lát elsőként valamit. Esetenként Steven Segalt maga mögé utasítja olyan érzelemmentes feje van . A füleit a denevértől, színét a mini musztángtól, a lábait a vaskályhától, zászlós farkincáját a rókától örökölte. Mi köze volt a tacskónak, és a jack russelnek hozzá? Az állatorvos szerint ez a kereszteződés jobban mutat az önéletrajzában:)  

Yoda egyébként érdekes egy személyiség. Míg Vacak röptében elkap bármilyen kaját, addig Ő megvárja míg koppan a fején, és leesik. Ilyenkor csak néz, és nem érti a történteket. Béka nézete szerint néha mint egy autista el van a saját kis világában. Egyik este a hűtő előtt találtuk, azt bűvölte. Az okot még nem tudjuk, mert Ő nem egy kunyizós fajta. Végső soron a melegre tippeltünk, valahogy kifigyelhette, hogy onnan jön a hideg. Egy szeretetre méltó kis érdek kutya. Emellett igen okos, mert rájött arra hogyan szerezzen magának kétszer annyi vacsorát. mint ami a termetéhez dukál. Simán palira vette az egész családot. Abban az időszakban volt aztán hamzsi dőzsi. Rafináltsága mellett még több emberi tulajdonságot tudhat magáénak. Hozzánk hasonlóan alszik éjszaka. Hűvösebb időben ( nála ez 20 fok alatti hőmérséklet) a helyén várja, hogy leoltsuk a villanyt, és lefekvés előtt betakarjuk.Látszik a fején mikor álmos, és próbál vuduzni, hogy oltsuk már le azt a rohadt villanyt, mert nem tud aludni. Lefekvés után jobb esetben reggelig meg sem mukkan. Hihetetlen egy figura. Sokat tudnék mesélni róla.

A két kutyi együtt simán kiteszik rajzfilm alteregójukat. 

Most már nincsenek meg egymás nélkül. Mikor nem az egyik a másikat, akkor fordítva, de mindig lefoglalják, csesztetik egymást. Tisztára mint a gyerekek. Mikor egymás idegeire mennek akkor is figyelemmel kísérik a másikat, nehogy kimaradjanak valamiből, akkor is somfordálnak egymás körül. Vacak a labdáját viszi, és gurítja  Yodának. Malac pedig vakkangat mikor felakarja kelteni Vacak érdeklődését. A se veled, se nélküled tipikus esete forog fenn. 

Átgondolva tevékenységüket, viselkedésüket valóban olyanok, mint a 2 stupid dogs:)




      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése