2012. július 3.

Nekem a Balaton a Riviéra....

...szokta Béka dúdolgatni mikor bemegy a fürdőszobába miután zuhanyoztam.

Ezerszer feltette azt a költői kérdést, hogy a nyavalyában tudok úgy tusolni, hogy úszik utánam még a jövőhét is? A rutinos kérdésre ezredszer is megvonom a vállam, és választ nem találva a kérdésre kezdenék magyarázkodni, ha nem fojtaná belém a szót:

-Az úgy volt, hogy....
-Tudom, tudom. Jött a forgószél, Te pedig tralllallla.... ,és mire észrevetted minden csupa víz lett.
-Igen! Pontosan így volt!
-Kérlek, ne tetézd....

Pedig ha hagyná elmesélném neki, hogy javarészt a zuhanyzás közben jövök rá, hogy a sampon, tusfürdő, esetleg a hajbalzsam nem volt kézközelben, így ki kell lépnem a kádból, hogy elérjem az adott terméket. Ennek köszönhetően ömlik rólam a víz a padlóra. Biztos, hogy legalább egyszer kicsúszik a kezemből a zuhanyfej, és pont úgy ér talajt, hogy a vízsugár felfelé szórja a vizet, és addig, nyeklik, nyaklik míg próbálom a tusfürdőtől síkos kézzel elkapni a torkát, hogy az ajtót, és a tükröt is telibe vágja a vízsugár. Esetenként ezt tudom tetézni a fogmosással is. Rossz szokásomként tartom nyilván, hogy zuhanyzás közben mosok fogat. Ezzel a módszerrel nem kell külön szájzuhanyt beszerezni. A tevékenységet szintén nagy mennyiségű vízáradat kíséri, amely a padlón nyomokban tócsává alakulhat. Mozdulatom ami a fürdés végét jelzi szintén  hagy némi tócsát maga után. A törölközőt csak magamra csavarom, és várom, hogy leszáradjon rólam a víz. Végső csapásként vizes lábbal sasszézom végig a szobáig melynek nyomán padló nem marad szárazon. 

Mire ezt a gondolatmenetet szavakba tudnám önteni addigra Békám a szemeit dobálja, és szemlátomást erősen agyal azon, hogy vagyok képes még a mosdó mögött is összefröcskölni a csempét. Azt nem merem hozzátenni, hogy szerintem az még Ő volt.

Míg az ajtóban állok, szemrevételezem a fürdőt. Azt valóban ki merem jelenteni, hogy alapos munkát végeztem szó se róla. Megakad a szemem egy ponton, és nagyon merem remélni, hogy a plafonra nem jut eszébe felnézni. Arra végkép nem tudnék mit mondani...

-  

2 megjegyzés: