2012. június 12.

Red Bull Röpnap, avagy a vizionárius pilóták akcióban

Kétséges volt a vasárnapi időjárás kimenetele, ezért is hagytuk függőben aznapi programunk. Mivel az eső is váratott magára nagy  lelkesedéssel elindultunk a red bull röpnap irányába, ideje megtapasztalni miről is maradtunk le eddig.



Odaérkezésünkkor sokkolt a hömpölygő emberáradat. Fogalmam sincs mikor láttam utoljára ekkora kulturált tömeget minden balhé nélkül. Minden esetre kellemes meglepetés volt. Külön szektorban elbarikádozva a pontos mérnöki munkák gyümölcseként az őrültebbnél őrültebb kreatív alkotások.
Két dolog jutott az eszembe, de nem tudtam eldönteni melyik is a helyén valóbb:.


 A verzió:
"Az élet az ma csodás dolog,
És én hozzá idomulok,
Ezért vagyok őrült, kicsit őrült.
....
Gyere őrült, gyere őrült, névsorolvasás,
Gyere őrült, gyere őrült, szükségem van rád!"




 B verzió:
" A mai nap éppen megfelelő arra
Hogy a hangya Holdra szálljon!
Szánkba cukorkák repüljenek
A varázslat valósággá váljon!"







Mindenki eldöntheti maga. Na de félre az
idézetekkel. Hihetetlen lelkesedéssel bütykölték még az utolsó percekben a repképes, vagyis sok esetben repképtelen szerkezeteket, hogy a maga pompájában tudják felvonultatni a nagyközönség előtt, még a csúfos bukást megelőzően. A látvány vicces volt. A 15 mp hírnév sokakat fűtött a hideg vízbe érkezve. Volt aki az esélytelenek nyugalmával jelentették be, hogy egy métert sem képes repülni a járgány, míg más csillogó tekintettel jelentette be, hogy Ő bizony repülni fog. A sufni tuningtól a komolyabb felszerelésig széles volt a skála. Mindenki kinézhetett magának valami tetszetős járgányt. A landolást követően összeszedték, és kivontatták a megmaradt darabokat a partra, azok ott várták a további sorstársaikat.
Összegezve jól éreztük magunkat, az eső csúnyán beleszólt a programba, de sokaknak még ez sem jelentett problémát. Lehet, hogy arra gondoltak, hogy jövőre talán ők is beneveznek. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése