2012. június 6.

Folyt. köv.

Miután az sztk-s bulit végigszenvedtem, és kisebb nagyobb görcsökkel túléltem a hetet is, elhatároztam, hogy a hétfő reggelt a jól ismert doki néninknél kezdem. A refuxos tünetcsoportra kaptam gyógyszert, a görcsök azonban továbbra sem csökkentek igazán.

Ma reggel vagyis hajnali 4kor, miután végigszenvedtem az éjszakát, kezdésnek beleordítottam az összes bánatomat a fajanszba, kétszer is, ezt megspékeltem egy határozott hasmenéssel, úgy döntöttem, hogy nincs mese irány vissza a dokihoz. Hétrét görnyedtem mire bejutottam, pedig már fél nyolckor ott voltam. Kicsit furcsán néztek rám a nyuggerek, hogy mit is keresek ott hajnalok hajnalán. Hozzáteszem itt is ment a ki mit tud területi selejtezője, hiszen mindig akadt valaki aki csak gyorsan beugrana a dokihoz. Miután gyilkos tekintetemet rájuk vetettem, jobbnak látták elállni a szándékuktól.

Doki néni jóságosan fogadott, ismét megvizsgált, kaptam szurit is a fájdalmamra, és egy beutalót hasi ultrahangra. Biztos, ami biztos alapon már nem az sztk-ba, hanem a kórházba. A diagnózis szerint előfordulhat, hogy az epémmel van némi probléma, kövecske, vagy homok... ki tudja? A kórházban időpontot kell kérni, gondoltam, hogy 1-2 nap és túl is leszek rajta. a nagy francokat! Tisztelettel jelentem, hogy az ultrahangon 2012.06.19. reggel 10:30-kor kell megjelennem, hogy kizárják az esetleges gyulladás, vagy epekő léét a szervezetemből. Megint csak ismételni tudom önmagam: Éljen a magyar közegészségügy! Ezért vesznek le a fizetésemből minden hónapban több ezer forintot.:S
Most bújhatom a netet, hogy hol tudnám privát megcsináltatni a vizsgálatot.

Eközben a régi-új kutyusunkat Yodát a hétvégén kimiskárolták - ez volt az egyik alapfeltétele a nálunk lakásának-. Yodáról, vagyis Malackáról a következőket érdemes tudni: igen kistermetű jószág, jó fogyasztással  (százon iszik 1 litert) , és leginkább egy mini musztángra hasonlít, hihetetlen elálló fülekkel. Talált jószág, alig használt állapotban egy vasúti töltésnél raktam be a kocsiba, hogy gazdát találjunk neki. Ennek lassan hat éve! Egy hónapja költözött régi gazdijától hozzánk. Este a lakásban, napközben Vacakkal bandázik a kertben. Igen jól nevelt. Este lefekszik reggelig meg sem nyikkan. Ha valami baja van halkan nyekereg, és rávezet minket, hogy mi is a gondja. Az ivartalanítást addig húztam, halasztottam amíg csak lehet, de Vacak kislány szombaton tüzelni kezdett. Az üő megállt bennem mikor Béka felhívta rá b. figyelmemet. Azonnal intéztem a dokit, és gyorsan búcsút intettünk a golysziknak. Kapott a fejére egy lámpabura féleséget, így nem tudja nyalogatni sebeit, de éjszaka tehetségesen csapkodja mindenhova, hátha megszabadulhat tőle, illetve beszorul vele a szűkebb helyekre.

Az éjszakáink így igen érdekesek. Vagy a görcseimtől nem alszok rendesen, vagy Yoda csattog a lakásban fejével azzal a szarral, esetleg mindkettő. Mindenesetre elég volt! Elegem van a görcsökből, a gyógyszerekből, a találgatásokból, és a kialvatlanságból.

Egészséget akarok!

Utóirat:
és itt jön az a tézis, amit egy kedves ismerősöm mondott (akkor még nem éreztem át milyen igaza is volt):
" a lényeg, hogy egészség legyen a többit majd valahogy megvesszük!"

4 megjegyzés:

  1. Hát kitartást neked! Én annak idején negyed évre előre kaptam időpontot egy egyszerű vérvételre, közben minden nap ájuldoztam, alig éltem. Király volt :D Aztán elmentem magándokihoz, aki egy tizesért széttrancsírozta a vénámat, úgy néztem ki, mint egy kezdő drogos. Egy évre rá meg is untam a vizsgálatokat, azóta se tudni, mi bajom, remélem, nem fertőző :) szóval jobbulást, itt nálunk nem jó betegnek lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bibir,köszönöm:)Itt kissé elszomorító a helyzet. A meglepetést az okozta, hogy még a fizetős magándoki is elbénázza azt amit lehet. Belegondoltam mi lehet azokkal akiknek sokkal nagyobb problémájuk van, azok mit csinálhatnak? A jobbik dolog, ha az ember legalább tünetmentes egy jó ideig, így megvan az illúzió, hogy egészséges:)

      Törlés
  2. Szia! Kissé dejavum van, ahogy olvasom a történéseket.
    http://felkerek.blogspot.hu/search?q=ep%C3%A9s
    Én már túl vagyok az epeműtéten, de nálam is először refluxot mondott mindenki, én meg nem hittem el, hogy egyik napról a másikra ez kijöhet. De persze nekem nem hittek az orvosok. Én mondjuk nem rókáztam, csak az ügyeleten kötöttem ki és így gyorsítottuk meg a vizsgálatokat. Csak ne hagyd magad!
    Itt az én epés történetem, ha érdekel: http://felkerek.blogspot.hu/search/label/epek%C5%91

    Puszi

    Kriszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kriszti:) Nekem elsőként volt a reflux, majd utána az epebaj. Jelenleg még várakozó állapotban vagyok, most éppen nem fájok. Amilyen az élet mire megyek uh-ra addigra pont nem lesz semmi bajom:)Puszi

      Törlés