2012. március 4.

Vajon megéri?

Előző gondolatomat folytatnám azokkal a mailekkel, netes hírdetésekkel amik nem csak a pénztárcánkat könnyíti meg hanem tovább feszítve a húrt az egészséget is célba veszi. Ezek a fogyasztószerek. 

Jön a nyár, kisszoknyák, fürdőruhák és a próbafülkében időnként az  orvosi műtéthez is alkalmas spot lámpák amik a legkisebb felesleget is csúfosan felnagyítják. A torzított Énképünk tudata juttat el alkalmanként minket odáig, hogy a következő nem túl eredményes de annál jobban a szervezetre káros szerekhez nyúljunk. Itt teszem hozzá ahogy a termékek gyártói kisebb-nagyobb betűkkel feltüntetik, hogy mindenki csak saját felelősségre szedheti, úgy Én is élek ezen jogommal és kijelentem, hogy mindenki csak saját felelősségére olvashatja a beszámolómat. Aki szedett ilyeneket (jómagam is kipróbáltam) tudhatja hogy esetenként átmenetileg meghozza a várt hatást, de valójában nem segít.

Fogyasztóként, csak használatuk során tapasztaljuk meg, hogy a megvásárolt „zsírmágnes” megfelel-e várakozásainknak. A készítmények hatása  eltérő. Az sem zárható ki, hogy nemcsak a várt fogyás marad el, de egészségünk is tönkremegy. Felléphet annak veszélye is, hogy a tabletta habzsolója képtelen leállni a fogyással, ez akár életveszélyhez is vezethet. Előfordulhat az ellenkezője is: ha a fogyni vágyó az elért súly mámorában abbahagyja a tabletta szedését, és folytatja régi megszokott életvitelét, akár kétszer annyi kiló is visszajöhet.

"Fogyasztó, zsírmegkötő és zsírolvasztó hatással felruházott terméket, - sokszor szemforgató marketinggel - számtalan társaság forgalmaz. A Removylt, Zactival és Absolute étrend kiegészítő tabletták forgalmazója ellen például 2006-ban indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatal. „Csupán egy kapszula naponta, egy héten keresztül, és hét kilóval könnyebb lesz.”- hirdették. Igaz lehet? Elhittük. A forgalmazó cég a Gazdasági Versenyhivatal közzétett határozata alapján 241 millió forint bevételre tett szert egy éven belül, az sms-ben rendelhető tabletták révén. A termékek azonban placebónak bizonyultak, az OETI vizsgálata alapján a gyógynövényt és illóolajat tartalmazó tabletták nem rendelkeztek fogyasztó hatással." 

Íme egy-két brutális  gyöngyszem:
Lógyógyszer.Az orvosság eredetileg a légúti betegségben szenvedő állatoknak lett kifejlesztve, mellékhatása azonban a testhőmérséklet drasztikus megemelkedése. Így a szervezet több energiát kénytelen használni, tehát beindul a fogyás. A hihetetlen gyors zsírégető hatás mellett azonban komoly mellékhatásokkal is rendelkezik: az állandó kéz remegés mellett rossz hatással van a szívizomra, gátolja a csontok fejlődését, ráadásul túladagolása szinte minden esetben halálos kimenetelű. Hazánkban az interneten hírdetik a veszélyes fogyasztószert, sőt, több magyar híresség is előszeretettel nyúl ehhez hasonló illegális fogyasztószerekhez.
Metabol talán az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítő tabletta. A készítmény háromhavi használat után ígér álomalakot, igaz, a tájékoztató rendkívül burkoltan fogalmaz. A termék önmagában nem fogyaszt, csak segíti a súlycsökkentő diétás étrend eredményességét. De! „Minden pajzsmirigy probléma esetén szükséges orvosi vizsgálat!” olvashatjuk a tájékoztatóban. Miért is van ez kiemelve? A Metabol jódtartalmú készítmény, amely felgyorsítja a pajzsmirigy működését. Mindez eredményezhet magas vérnyomást, szapora szívverést, hajhullást és az anyagcsere visszafordíthatatlan felgyorsulását is. A mellékhatások elszomorítóak, a készítmény mégis szabadon hozzáférhető, elég csak a legközelebbi drogériáig elsétálnunk.
Fogyi-tapasz”. Úgy tűnik, pszichikai hatásuk erősebb, mint annak ténye, hogy mozgás és diéta nélkül, csupán bőrön keresztül képtelenség lefogyni. „Problémás” testrészeink formálására rengeteg reklámozott eszköz, - hipervibrációs masszázs-, és szauna öv - áll rendelkezésre. Ezek hatásmechanizmusa vitatott.
Adipex. Magyarországon nincs forgalomban. Nagyon erős gyógyszer és amfetamint is tartalmaz .                                       Az Adipex az étvágyközpontra ható gyógyszer
Mellékhatások, amik előfordulhatnak az Adipex retard szedése esetén
Ritka, de súlyosabb mellékhatások:
-A vérnyomás nagymértékű emelkedése (Jelei: nagyon erős fejfájás, homályos látás, mellkasi fájdalom, zsibbadás)
-Rendkívül gyors vagy rendszertelen szívverés
-Mellkasi fájdalom, zsibbadás a karokban illetve a lábakban, nehéz légzés (fulladás) már a legkisebb munkavégzés folyamán is
Gyakrabban előforduló, de enyhébb mellékhatások:
-szájszárazság
-elalvási nehézségek a szedés első pár napjában
-fejfájás
-feszült idegállapot
-fáradékonyság
-szexuális vágy fokozódása
-heves szívdobogás
-a vérnyomás mérsékelt emelkedése

Regenon kapszula / egyesek szerint tabletta, de valójában kettényitható kapszula / Hatása hasonlatos az Adipex retard és a Reductil fogyasztószer hatásmechanizmusához. A három gyógyszer közül a Regenon a legkorszerűtlenebb. Mellékhatások tekintetében is a Regenon viszi a prímet. Fejfájás, hányinger, 100 fölé emelkedő pulzus, EGYES ESETEKBEN ZSIBBADÁS ÉS ERŐS SZÍVTÁJI SZÚRÁS lehet a Regenon szedő "jutalma".

Tegnapi mailek közt érkezett az USA-ban teljesen új Slim Ball nevű növényi gyomorlabda, ami napi szinten 1,4 kg fogyásra lelkesít. Természetesen csak neten kapható. A csatolt képen egy hölgy látható aki  aki a termék használata során 41 kilót fogyott 45 nap alatt...!?!
Szerintetek ezt beveszi még valaki a Földön???? A képek alapján ha ez a nő 41 kg-ot fogyott akkor valami hiba van a a photoshoppal.... Ja és a készítmény úgy működik mint egy orvosi gyomorlabda. Ezek azért komoly dolgok, erősen  elgondolkodnék mielőtt belemernék vágni egy ilyen labdás történetbe.


Ahogy írtam kipróbáltam ezek közűl az egyiket, fogytam is tőle valamennyit, mégis rövid idő után abbahagytam mert éreztem hogy megerőlteti a szervezetemet és rosszulléteim voltak tőle. Szóval legyen eszetek és lehetőség szerint messzire kerüljétek el ezeket a szereket!


1 megjegyzés:

  1. Nálam szerencsére jól működik a spam szűrő, így én ilyen leveleket csak nagyon ritkán kapok, de akkor sem nyitom meg.

    VálaszTörlés