2012. március 4.

Giga Euro, és barátai.

Napi szinten találkozom a közösségi portálokon idegenektől, és ismerősöktől kapott mailekkel miszerint "normál esetben ezt nem küldenék tovább, de..." 

ÉS itt jön a felsorolás hogy ki milyen "befeketéssel" regisztrációval illetve egyéb szolgáltatásokkal -és itt nem a testi örömökre gondolok- szerzett nagyon rövid idő alatt nagyon sok pénzt. Megemlíteném a kedvenceimet: Bill Gates osztogatja a vagyonát, Nokia adakozik csúcsszuper telefonokkal, küldd tovább, és minden ember után x eurót írnak jóvá, és még sorolhatnám. Nagyobb testvéreik a sciennet, lyoness, il ferro már a végét járja. Néhánynak a vezérkara még télen meglépett a francia alpokba síelni. Azóta már szerintem a Bahamákon nyaralnak, lesz@rva az itt maradt felmatricázott autós és befektetéseikkel befuccsolt embertársaikat. Szokták mondani, hogy szemesnek áll a világ koldusnak az alamizsna , na de kérem ez azért már pofátlanság... és itt álltam meg egy pillanatra... 

Ugyanis ezek működő és profitáló ügyletekként működtek...akkor hol is a hiba? Az Ön készülékében! A kérdés adott: Mennyire tudnak reálisan gondolkodni az emberek? Hiszen szinte mindenki tudja, és a saját bőrén érzi hogy a Mo. gazdasági helyzete a béka segge alatt van (bocs Drágám:), és láttunk már anyagilag szebb napokat. Mégis egy reklám, egy jól szituált megnyerő marketinggel rendelkező ember simán elhiteti másokkal, hogy könnyen, gyorsan, pénz nélkül lehet a csoportjában gazdagodni! A legkomolyabb mégis az hogy ezt el is hiszik...! Ennyire kilátástalan helyzetben vagyunk hogy ez valóban hihető, és bevehető legyen? Ennyire kapaszkodunk a pénz ígéretébe? 

A 80' években a piramis játék volt a nyerő majd szépen szocializálódott, és fejlődött ez a játék egészen a mai napig, felhasználva korunk legfőbb kellékeit a netet, pénzt, befektetéseket, és a hitet. Mi kell ahhoz hogy az emberek megtanulják a leckét? Posta Bank, Baumag, Sciennet, Il Ferro, Gyémántvásárlás, és még sok-sok hasonló fantasztikus lehetőség állt rendelkezésünkre, hogy megszabadítsanak attól a kevés pénztől amivel mégis rendelkezünk, és ezek csak a kezdetben voltak...Hol van még a vége? Majd ott amikor képesek vagyunk határozott nemmel elmenni egy hasonló nagyszerű lehetőség mellett! 

Tanuljuk meg végre hogy pénzt csak pénzből lehet csinálni, és ha Mi nem csinálunk a sajátunkból, akkor majd csinál más belőle! Saját erőből nagyon nehéz bármit is elérni -tisztelet a szerencsés kivételeknek- mégis inkább rakosgatom egymáshoz azt a keveset a saját zsebemben. 

A bankok sem kivételek, hiszen használják a begyűjtött pénzeket, és a hitel visszafizetések esetén a THM mértéke súrolja az uzsora kamat határát, mégis úgy érezzük hogy mindenki jól jár vele.A világ kihasználja a lehetőségeket és minket.


Ezek csak a saját gondolataim nem szükséges egyetérteni vele, világot nem váltok meg . mégis kíváncsian várom azok jelentkezését akik megtörik az "átkot" és valóban nyertesei voltak hasonló ügyleteknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése