2012. március 10.

Adni, vagy nem adni?

Régen nagy vihart vert az a hír miszerint a határnál lefoglaltak mintegy 2600 pár  visszafele pipás az eredetivel megegyező hiteltelen másolatú edzőcipőt. Jobb érzésű szervezetek , és  a  riporter fírtatta azt a lehetőséget hogy rászorulók kaphassák meg a replikánsokat.
A gyártó szóvívő nyilatkozata alapján Ők sincsenek ellenére, DE nem áll módjukban hozzájárulni, mert a termékek károsak az egészségre. Hogy miben is nyilvánul meg az egészség károsítása, arra nem volt megfelelő magyarázat, csupán annyi hogy feltörheti a lábat. Másik hírforrás szerint az anyagában nem megfelelő minőséget képviselő lábbeli bőrrel való érintkezéskor allergikus tüneteket produkálhat.... Ez mind mind fantasztikus kifogás arra vonatkozóan, hogy miért is ne segítsék azokat a valóban rászoruló családokat, pl. a nem is olyan régen szinte mindenüket elvesztett árvízkárosultakat. Zoknijuk csak van ami meggátolhatná a "végzetes" bőrpírt. Arról már nem is beszélve, hogy fogalmunk sincs arról milyen sok kis közveszélyes bisz-baszt tartalmazhat azon ruhák sokasága mik bálákban a piacokról kerülnek a fogasra.
Csak megsúgom, hogy a  butik tulajdonosa  megveszi a kínai piacos ruhákat, átcimkézik rádobnak pár ezret, és máris mutatkozik a bevétel a kereslet és a kínálat találkozásának pillanatában. Egy gonddal kevesebb a bérleti díj befizetésénél.
Pár éve a VPOP razziázott a chinese piacon, kamerák jelenlétében. Megkérdezték a riportert mit gondol mennyibe kerülhet a  hamisított pipás póló. Emlékeim szerint négy vagy ötszáz forintot tippeltek. A valódi válaszra viszont tisztán emlékszem.   6 Ft! Évente több milliárd csempészett árut fognak el a határnál amit eddig 90% ban állítólag megsemmisítenek.
A gyermekfaluknak, árvaházaknak, óvodáknak, iskoláknak és egyéb szervezeteknek esélyük sincs arra, hogy lássanak belőle bármit is. Miért is csodálkozom ezen, mikor a multik is 1 héttel húsvét vagy télapó után elszállított csokoládékat  semmisítik meg,  eszükben sem jutva, hogy talán adakozhatnának.
Nagyon ritka pillanatok egyike az mikor felajánlást nyer hasonló termék a köz javára. Elhiszem, hogy a gyártók ezzel "károsulnak" hiszen a saját termékeik eladását veszélyezteti egy-egy jobb másolat, és tudom, hogy a márkahűség fontos dolog bizonyos körökben, és nem mindegy hogy áll az a pipa. De akinek valóban szüksége van rá az csak hálás tud lenni érte, és pont lesz@rja  hogy puma vagy puna, adidas, vagy adios, reebok vagy reobeok , vagy hogy milyen vastag a pipa szára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése