2013. május 30.

Kismamaként a világ.

Állapotomnak köszönhetően teljesen új perspektívák nyíltak meg előttem.

Hitetlenként csodálkozom rá, hogy mennyire is csodálatos egy kismama szervezete. Nincs olyan bonyolult kapcsolatban lévő kaja amit a gyomrom ne tudna jóízűen megemészteni, minden utólagos probléma nélkül. Nekem az örök kedvenc a kovászos uborka lett. A nap bármely szakaszában betudok belőle tolni az arcomba. Legyen az cappuccino után, gyümölcs előtt, lecsóhoz, vagy éppen egy szendvicshez, tojás rántottához, turmixhoz, csoki mellé, vagy halacskához, fagyi után, vagy lezárásként a nap végén. Képtelen vagyok megunni. A szervezetem pedig simán feldolgozza, minden különösebb gáz nélkül. Más simán összefosná magát, ha csak gondolatban megenné mindazt amit egy várandós Nő elfogyaszt.

A másik látványos változás, hogy a pocim méretével egyenes arányban nőnek a melleim. Mikor megszeretném nézni, hogy a nadrágom zippzárja rendesen fel van-e húzva, annak szemrevételezését két dolog is akadályozza, a melleim, és a hasam. Eddig Béka nevetve lutrizott, hogy melyik is okoz nehézséget a lefelé való pillantásokban. Nos, ezidáig fej-fej mellett haladtak,   mára bátran kijelenthetem, hogy a poci szűkíti le jobban a kilátást. Az otthoni gyantázás, szőrtelenítés az alsóbb régiókon még megy ha jól előre hajolok, de pár hét és segítségre, vagy egy jó tükörre lesz szükségem hozzá, és persze hosszabb karokat sem ártana felcsatolnom.    

Most, hogy már láthatóan gömbölyödik a pocakom okoz némi nem várt akadályt a mindennapokban. Egy hete vettem észre, hogy a konyhában esélytelen Békával úgy elférnünk egymás mellett, hogy Ő ne húzódjon be, mert nekem ez a mozdulat nem megy a pocimtól, simán beragadtam a szék és a pult közé.  A lehajlás is megakad félúton, mikor észbe kapok, hogy így nem tudom felvenni a kiszemelt tárgyat a földről, itt az ideje guggolnom. A mosogatás után pedig tuti, hogy felsőt kell cserélnem, mert pocak tájékon tiszta víz mindenem. Abban az esetben mikor leesik valami a földre a lábamhoz néha arrébb kell sasszéznom hogy lássam is a célpontot. Az ágyból való kikászálódás pedig inkább hasonlít egy burleszkhez, ugyanis első körben oldalra kell gurulnom, majd onnan kézzel felnyomni magam. Az a pillanat mikor újból hasizomból tudok felülni egy cseppet még várat magára. A mozdulatokat kissé beárnyékolja az a tény, hogy gyermekünk kényelmesen elhelyezkedett, de folyamatosan nyom egy ideget a medencémnél. A hozzáértők szerint nem szabad a jól megszokott masszázshoz és csontropogtatáshoz fordulni, mert problémát okozhat. Szülés után hat hét, és már orvosolható is. Mikor kedvem akad fotózni kétszer is meggondolom, hogy milyen szemszögből teszem azt, hiszen már nem tudom magam simán hasra vágni a jobb kép érdekében. Lassan kezdem megszokni, mennyire gondoljam át a következő mozdulatot. Ami érdekes, hogy nem érzem azt, hogy nehezemre esne, vagy nem tudnám megcsinálni, hanem a körfogatom okozta fizikális akadályok azok ami által megtörik a lendület. 

Születendő gyermekünk mozgásában sincs hiány. Reggel, késő este és néha éjszaka aktív leginkább. Napközben piheni ki a fáradalmait. Néha olyan érzés, mintha bukfencezne, vagy ugrókötelezne a köldökzsinórral, vagy csak simán játszik vele. A húgyhólyagommal labdázik és fogadásokat köt arra, hogy út közben sikerül-e bekéredzkednem valahová pisilni vagy sem. Mikor túlmozgom magam óvatos nyomással jelzi, hogy jól van most már elég volt. 

Ettől a néhány kis apróságtól eltekintve abszolút boldogan és büszkén viselem állapotomat. Összességében a 22 hét alatt 4,5 kg-ot híztam, de már most felhívták b. figyelmemet, hogy  figyeljek, mert sok lesz a kilóból. Szerencsére szemöldökre még nem hízok, de ami késik az még jöhet...


3 megjegyzés:

  1. Szemöldökre még nem sikerült híznod?Ejnye -bejnye:))))

    VálaszTörlés
  2. Jaj, a szőrtelenítéssel kapcsolatban vicces emlékek jutottak eszembe. Gondolj bele, ikrekkel mekkora pocakom volt. :) A vége felé már tényleg csak találomra szőrtelenítettem, a férjem utána megmondta, hogyan sikerült. :)) A végére egész jól elsajátítottam a "vak" borotválkozást. Neked is menni fog.:)

    VálaszTörlés
  3. A hétvégén túl voltam az első vak próbálkozáson:) Békám szerint jól sikerült, Ő csak azon aggódott, hogy szét ne kaszaboljam magam :)

    VálaszTörlés