2012. július 22.

Itt nyílik...

Mindennapos fogyasztói termékeinkre -ami nyitható- rányomják a figyelmeztető címkét, piktogramot,hogy hol, és miképpen nyílik. Sok esetben még több lépcsős grafika is jellemzi. Néha egy olló mutatja, honnan, és merre vágd, a tejes dobozoknál szaggatott nyíl, és a szöveg hívja fel a figyelmet: Itt nyílik. Gondolom az ötlet olyanok kedvéért van mint Én.

Ők még nem tudják, hogy feleslegesen dolgoznak vele.

Nálam semmi nem úgy nyílik ahogy kéne. A TúróRudi soha nem nyílt ki a piros szalag mentén. A tejes dobozt, ha megfeszülök sem tudom úgy két ujjal összenyomni, majd szétfeszíteni, hogy jó legyen, kivéve a csavaros verziót, azzal szerencsére nincs gond. A kávés, tejporos, és egyéb utólag visszazárható zacskók sem a rendeltetésnek megfelelően viselkednek, nem tudom utoljára mikor nyitottam ki úgy, hogy visszalehetett zárni rendesen. Amin külön jelzik, hogy könnyen nyitható, na az a legszívatósabb. A mai nap folyamán a leveskockával gyűlt meg a bajom. Az illusztráció szerint a perforált résznél egy "könnyen nyitható" szöveget helyeztek el. Ehhez képest az ideg majd szétvetett, mire sikerült elővarázsolnom belőle a szana-széjjel nyomorgatott kis kockákat.

A tésztás zacskók sem a régiek. Régen egy mozdulattal ketté lehetett tépni. Manapság
ha nem ollóval vágom szét a zacskót akkor 100%, hogy a tasak kedvének megfelelő irányba szakad, és  tartalmának igen jelentős része a padlón landol.  Eszembe jutott még, hogy a cd-t, vagy  dvd-t rejtő fóliát  levenni az maga a rémálom. Rosszabb, mint a cellux végét megtalálni. Hiába kapargatod, próbálod foggal, körömmel, vagy ollóval megoldani, úgy rá van hegesztve, hogy mire sikerrel jársz a kedved elmegy attól, hogy megnézd, vagy meghallgasd mi van rajta. Időnként gondot okoznak a gyerekzáras dolgok. Felnőttként néha nem tudok rájönni a nyitjára, akkor milyen kárt tehet benne egy gyerek?

A poharas lefóliázott termékeknél (pl tejföl)  hiába a kialakított kis csücsöknél látok neki kinyitni a dobozt, általában két vége lehet a dolognak. Vagy leszakad a kis fülecske, vagy csak egy kis csíkot tépek fel az egészből.

Nos ezek után őszintén érdekel a dolog, hogy mások is járnak hasonló cipőben, vagy csak Én vagyok ismét iszonyat tehetségtelen a ezeket a dolgokat illetően?

4 megjegyzés:

  1. Dőlj hátra és lélegezz felszabadultabban! A medvesajt a kedvenc kinyitásra váró feladatom, ahol nem csak a kerek dobozt KÉNE nyitnia egy alig látható kis fekete cérnának, de belül a kis háromszögecskékhez is pirossal jelölik a bejutáshoz való utat. Mire megoldom, a sajt fele úgyis a fólián ragad :D :D :D

    VálaszTörlés
  2. Tééééényleg a medvesajt!:) Még szerencse, hogy nagyon ritkán van hozzá szerencsém:)

    VálaszTörlés
  3. Szia Dorci! Na, akkor kezdem...:)
    Azon túl, amiket leírtál...
    Az olajnál, miután letekered a műanyag kupakot, ott az ujjabb akadály, ami (a Vénusz olaj kivételével, mert annak jó az a hurkos kinyitója) gyakorta okozza nálam azt, hogy a hurok elszakad és utána késsel kell kinyitni a cuccot...Hasonló lehet a probléma a dobozos kakaóknál is, ahol szintén gyakra elszakad a műanyag hurok és onanntól csak segédeszközzel nyitható.
    A telfölszerű csomagolások legveszélyesebbike a Norbi Update tejszínes tetejű puding...Azt sikerül ugyan egyben lehúzni, de nekem kevesebbszer sikerül úgy, hogy az a vékony vacak ne vágja el a kezemet. Vigyázat, extra veszély, ha véletlenül a sikeres bontás után le szeretnéd nyalni a cuccot...:)
    A Mogyi márkájú rágnivalók, mogyorók, egyebek olló nélkül nem nyithatóak! Aki mást mond, hazudik!
    Szintén problémát okoz a már nyitott alufólia használata, ha 1-1 szakaszon összeradag és onnantól sávokban szakad...és meg kell találni a celluxhoz hasonlóan, hogy hol is a bibi...
    És a témához kapcsolódó legfontosabb kérdésem: a 21. században hogy a francban fordulhat elő, hogy a mai napig olyan wc-papírokat is gyártanak, amit egyszerűen nem lehet megkezdeni másképp, csak úgy, hogy kb. a felét letéped a megkezdés során...???
    (És jól tetted, hogy megvetted a terhesnacit!)

    VálaszTörlés
  4. Szia Thalia:)
    Örülök, hogy meglátogattál:)
    Azt hiszem sokunk szívéből szóltál,és nyugtat a tudat, hogy nem csak Én küzdök ezekkel a dolgokkal, vagyunk egy páran:))
    A wc papír mellett a kéztörlőt is megemlíteném, és az örök mumust az alufóliát sem hagynám ki, mert annak, ha beszakad a széle, akkor nincs menekvés, legalább a fele mehet a levesbe..

    (A naci még mindig hihetetlen kényelmes.)

    VálaszTörlés