2012. március 11.

Volán mögött

Düh az ami vezérel a mai blogom írásakor. Hosszú ideje van kifogásom az idős kalapos kedvesnek látszó, de közúton életveszélyesen közlekedő szuzukis  és/vagy öreg opelos önjelölt kamikázés matuzsálemekkel. Ma nem bírtam tovább kirobbant belőlem az  indulat egy idegen miatt aki már csak pontként került  az I-re.  Apró agyammal nem tudom felfogni hogy lehet olyan felelőtlen egy orvos, aki kiadja a vezetői engedélyhez az orvosi igazolást olyanok részére akik: nem látnak rendesen csak az X az N.-en lévő dioptriás szemüvegükkel, és a térlátásuk egyenlő a nullával. Akiknek a reakcióideje olyan hosszú ami esetenként  eléri a több tíz másodperces átfutási időt, vagy észre sem veszi hogy balesetet idéz elő. Akik megkérnek hogy hangosabban beszéljek mert nem hallják rendesen amit mondok, és nem utolsó esetben azoknak akik alig bírnak ki és beszállni az autóba mert fáj minden ízületük, és azoknak akik nem érzik az autójuk erejét és simán átugratnak beálláskor a kollégáimon ha nem figyelnek. Ők egy kategóriát képviselnek az IDŐSEKET! Felelőtlen és meggondolatlan döntések sokasága az ami engedi vezetni az előzőekben leírt embereket! Sztenderd történetek ami bármelyikünkkel megtörténhet véget nem érnek.Kik a hibásak? Az orvosok vagy talán a törvényt alapító atyáink akik hagyják a korral haladva frissíteni a jogosítványokat.
A bácsik, idősek,  képtelenek felvenni a forgalom ritmusát, figyelmetlenek és nem jut el a tudatukig ha reagálni és vagy figyelni kell.
Mégis Ők azok akik felháborodnak mert már több mint 40 éve van jogosítványuk, és  vajon hogy is képzelem azt hogy felhívom b. figyelmüket arra hogy piszok figyelmetlen módon vezetnek.. EZ AZ 40 év.. sok idő . Romlik a szem, a figyelem, a reflex, változnak a szabályok,  az ösztönök semmibe vesznek és már csak múló gondolatként suhan át agyukon, hogy vajon miért is szidják felmenőiket vezetésük közben. Véleményem szerint nem szabadna 70 év felett jogosítványt kiadni, vagy csak úgy hogy pár havonta kőkemény orvosi vizsgálaton vesznek részt csúszópénz mentes környezetben.  Tisztelem a kort és az időseket, DE nem tolerálom az emberi hülyeséget. Telekre, vagy piacra ellehet jutni gyalogosan BKV-val, teljesen felesleges szabad utat adni nekik a forgalomban. Kegyetlen posztra sikeredett de mégsem alaptalan, csak valahogy eszembe jutott ma.

2 megjegyzés:

  1. Sajnos ma reggel én is megtapasztaltam az idős emberek közlekedési morálját.A biztosítékot az verte ki,hogy megáll az autójával az idős hölgy az út közepén és nem tudja,balra,vagy jobbra kanyarodjon.Én pedig találjam ki,hogy merre akar menni.Megelőzni ostobaság lett volna,mert egy picit tekergette a kormányt hol jobbra,hol balra és egy picit mozdult is valamilyen irányba.Így csak nagy ívben lehetett kikerülni a nagy reggeli csúcsban.Persze irányjelzőt nem használt.A rendőrök akik mögöttem jöttek pontot is tettek az ügy végére.
    Anyósomat pedig azért büntetik meg állandóan,mert nem használja a biztonsági övet.Nálunk pedig már mindenütt térfigyelő kamerák vannak,amik ezt is figyelemmel kisérik.

    VálaszTörlés
  2. Szia Angler! Nálunk Pesten nap mint nap téma az idősek vezetési stílusa. Én szívem szerint kőkemény pszichikai, és fizikai (gondolok itt a szemészet, fülészet, ízületi, és beszámíthatósági) vizsgálatokhoz kötném a jogosítványuk frissítését.

    VálaszTörlés