2012. március 4.

Ökomag VS mosógolyó:)

Kezdetben volt csak a mosógép és a hagyományos mosószerek sokasága, melyből kedvünk  szerint válogathattunk akár szín, illat vagy a foltmentesítésük alapján. Majd jött a Calgon, hogy ne legyen az a fránya vízkő, ami mint tudjuk tönkreteszi a fűtőszálat vagy mi a francot. Mára eljutottunk odáig hogy egy egyszerű bevásárlás ami  mosószerre és/vagy öblítőre vonatkozik szimplán elvehet az életünkből  egy fél órát ha nem célirányosan vásárolunk. 


A reklámok sem könnyítik meg a helyzetet, minden második erre vonatkozólag hat az érzékszerveinkre. Belegondolva biztos kiugranék a bugyimból, ha a mosógép mellől előugrana egy nő, hogy a foltokat az Ő termékével szedjem ki a ruhából. Hibát követne el rossz helyen próbálkozna, hisz Ő még nem ismeri minden foltok ellenségét az örök harc folytonos nagymesterét, állandó tanácsadónkat: Teri mamát:)


Nincs folt amire ne lenne valami ötlete. Zsír, vagy olajos? Arra ott a hideg zsíroldó! A boszorkánykonyha kutyaf....a az Ő tárházához képest. Mindenre van megoldása.  Tőle tudjuk hogy a mosógép csak akkor mos szépen, ha gondoskodunk tisztántartásáról, vízkőtlenítéséről, időnként a fertőtlenítéséről. Mit nekünk  Calgon, és kisegyüttese, hisz a beszerzett ökomag (egy helyes kis zöld, lyukacsos- gumis kutyalabdával könnyen összetéveszthető) kis kütyü a vízkő ősi ellensége. Gondolhatjátok hogy már nekünk is van ilyen. Igaz Béka az első alkalommal majdnem odaadta Vacaknak mert azt hitte hogy a kutyáé, nem is értette mit keres a lakásban:) Könnyen kezelhető csak be kell dobni a gépbe a ruhák közé. DE a tegnapi nap bővült a biobigyók listája egy úgynevezett mosógolyóval. Szintén lyukacsos gömb tele apró golyókkal, kb két tenyérnyi nagysággal. A hit és a tapasztalat szerint kevesebb mosószer és öblítő szükséges hozzá. Nem merem megkérdőjelezni hisz Teri mama esküszik rá, és hát a környezettudatos Énem sem puffog ellene hisz hatékony mind funkcionálisan és költségben. Mikor megkaptuk, és Béka első alkalommal vette kézbe, nemes egyszerűséggel  a földhöz vágta, és félhangosan mormolta: Pikachu, Téged választalak:))))


Én hiszek, most éppen próba mosok vele és ha bejön akkor nincs mese használom. Tegnap csak egy apró gondolat szántot át az agyamon ami, véletlen ki is hallatszott .Még egy két ilyen kis ökobigyó és a mosógép valóban csocsi-rogyi lesz, de ruha már biztos hogy nem fog férni benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése