2013. március 28.

Állapotom...

A napokban felhívták b. figyelmemet, hogy baromi régen nem írtam. Az igazszág, hogy nem vesztem el, csak átalakultam.
 
Minden januárban kezdődött. A kórházi látogatásom után pár nappal ismét jöttek a rosszullétek és a görcsök. Fájtam, és csak a forró fürdő hozott némi nyugalmat háborgó gyomromnak, hasamnak.
 
Mivel a dokik megállapították, hogy nincs bajom, így nem is láttam értelmét egy újabb ügyelet látogatásnak.  Az agyam járt és nem hagyott nyugodni az a tény, hogy az állapotom hagy némi kívánnivalót maga után. Hirtelen felindulásból vettem egy terhességi tesztet. Béka feleslegesnek tartotta, hiszen se a kórház nőgyógyásza, se a vérvétel, se az ultrahang nem mutatott semmit. Másnap reggel koncentráltan pisiltem a pálcikára, ami pár másodpercen belül becsíkozódott, konkrétan két csíkot produkáltam. A döbbenet kiült az arcomra. Ahogy voltam letolt pizsiben, a vécéről kiabáltam Békának, hogy jöjjön, de gyorsan! Szegény azt hitte, hogy valami baj van, úgy tépte rám a budi ajtót. Megszólalni annyit tudtam, hogy babánk lesz, a tesztet lengettem meg hevesen előtte. Így tudtuk meg, hogy a tavalyi malőr után újra várandós lettem. Számolgattunk, és rájöttünk, hogy a karácsony szelleme ismét megszállt minket:) Kissé izgultam, hogy minden rendben van-e. Ugyanis magzatunkat napokig jegelték, brutál módon nyomogatták, és a forró fürdőt is igen sokszor igénybe vettem. Szerencsére kiderült, hogy egy kis túlélőt hordok a szívem alatt.
 
A kezdeti boldogságunk máig is tart, pedig megküzdöttem gyermekünk akaratával. Nagyság rendileg 5-6 hétig hánytam, mint a lakodalmas kutya. Voltak napok mikor a víz sem maradt meg bennem. Mikor egy-egy WC-s akció után kérdezték, hogy vagyok, felemeltem a hüvelyk ujjamat és jeleztem, hogy boldogan, majd vonszoltam tovább magam. Béka ápolt, vigyázott rám, anya házi praktikákkal enyhítette a rosszullétemet, én meg a túlélésre játszva hősként cseppet sem őszinte mosollyal az ügyfelekkel kommunikáltam. Leendő gyermekünk azóta visszavett az akaratából, toleráns lett, és az esetek nagy részében elfogadja amit táplálékként beviszek a pocakomba. A rosszullétek leredukálódtak az esti órákra. Az első trimeszteren túl vagyok, azt mondják a tapasztaltak, hogy most kezdődik a valódi boldogság, hisz kicsattanok majd és fantasztikus életérzésem lesz. Alig várom azt a pillanatot, ugyanis a hormonok egy kicsit megviseltek. A doki és a vizsgálatok szerint minden rendben, az utolsó ultrahangon mindene látszódott, bordák, gerinc, ujjak, kezek, lábak, orrcsont és a szája. 
 
Most már itthon vagyok. Valahogy nem bánom. Dokival megbeszéltük, hogy nem árt a szezont kihagyni, feleslegesen ne izguljak és ne is idegesítsem magam.
 
Az alvás igényem hatalmas. Amennyiben este fél nyolcig nem kerülök ágyba, akkor használhatatlan és nyűgös vagyok. Sőt nap közben is bealszok. Béka még jól bírja, jót mosolyog rajtam. Minap állítottam, hogy már utálok aludni, de nem tudok tenni ellene semmit.
A gyenge pontunk a kaja. Ez okoz még némi problémát. Külön tórtúra, hogy mi legyen az ebéd vagy a vacsi, mert egyáltalán nem vagyok kívánós. Kész kínszenvedés mire kitaláljuk, hogy mi az ami bennmarad és még jól is esik.
 
A kezdeti nehézségek mellett rengeteg pozitívum is akad. Ilyen mikor leendő gyermekem apja simizi a pocakot és Darth Vader hangon jelzi, hogy Ő az apja:) Illetve megmagyarázhatatlan okokból (szerintem a hormonok) olyan tudást tudhatok magaménak aminek forrását nem tudjuk, de van és emberemnek időnként leesik az álla tőle. Lehet, hogy a spermával egyetemben egy kis tudást is átlökött nekem... Amennyiben szülés után elmúlik a tudás, akkor gyermekünk sikeresen örökölte:).
 
Jelenleg azon gondolkodom, hogy mivel egészítsem ki napjaimat, amennyiben kibírom, hogy alvás nélkül ébren vagyok reggeltől estig. Tervezem az angol tanulást, fotózást, de van még űr a szabadidőmben. Minden ötletet szívesen veszek, ami eszetekbe jut, kérlek osszátok meg velem.
 
 

6 megjegyzés:

  1. úúú, tök jó :) gratulálok! (gyöngyözzél ;)

    VálaszTörlés
  2. Ismételten granulálok! Illetve granulálunk!
    Készülj a húsvétra: díszítsd fel a fát, fessél fenyőágat, készíts ajtódíszt barkából szép, pufók angyalkákkal. :D
    Amúgy én is rengeteget aludtam. Az ébren töltött időben pedig a szoba falára pingáltam méterszer méteres Micimackó képet. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük:) A gyöngyözést csinálom, a festést Békára hagyom:)

    VálaszTörlés
  4. Szívből gratulálok Nektek, jó babavárást kívánok!

    VálaszTörlés