2012. április 1.

Tetovált Állatmentők

A hétvégén széna voltam, vagy szalma, talán kicsit mindkettő. Béka dolgozott, így egymagam látogattam ki a régen várt tetováló expóra. Célként tűztem ki, hogy találok valakit aki megcsinálja azt a tetoválást, amire igen csak vágyok, de ez egy másik történet lesz.

Míg a kiállítók közt nézelődtem, felkeltette az érdeklődésemet egy társaság. Éppen előadást tartottak, és meglepett, hogy a határozott kiállású tetováltak egy kis csoportja azzal foglalatoskodik, hogy jószágokat mentenek meg a felelőtlen, állatokat kínzó gazdák kezei közül. Mivel igen érzékenyen érint ez a téma jobban figyelni kezdtem rájuk.
Manapság nem telik el úgy nap, hogy a közösségi portálokon ne kapjak megkínzott, megcsonkított, kidobott, elütött, kiéheztetett, agyonvert, feldarabolt, embertelen körülmények közt tartott állatról. Míg ez átsuhant az agyamon, a bemutatkozásukból kiderült, hogy Ők a Tetovált Állatmentők . Meglepett, hisz ilyet csak a kábel tévén láthattunk, valamelyik amerikai reality műsorban, ott már jól működik. Időközben megkerestem a standjukat, és beszélgetésbe elegyedtem velük.. Perédi Gergely az egyesület megalkotója valóban szívügyének tekinti ezt az ügyet. Oly annyira, hogy frissen tetovált karján a következőt olvashatom:


"Egy állat nem üt vissza,csak tűr hűséggel,csendesen... 
Mi megtalálunk és megtanítjuk,hogy bánj velük rendesen!" 

A tevékenységük karitatív, ami azt jelenti, hogy a mentésekhez szükséges összegeket adományokból, vagy önerőből oldják meg. Valójában állatbarát magánemberek hivatalos civil szerveződése, amely 2011 májusától egyesületként van jegyezve. Az állandó tagok mellett önkéntesek segítik a munkájukat. A megmentett állatokat általában ideiglenes gazdiknál helyezik el, hiszen mind lelkileg, mind fizikailag rehabilitációra szorulnak. Saját teleppel nem rendelkeznek, de szorosan együttműködnek kisállat otthonokkal, örökbefogadókkal. Eltökélt szándékuk, hogy a rendőrséggel egy jól működő kapcsolatot alakítsanak ki, hiszen Magyarországon jelenleg nincs állatrendőrség. A kezdeményezés jó úton halad, nagyon drukkolok nekik, hogy teljes sikerrel járjanak. 

Amiben mégis különböznek, hogy a tetovált, kemény külső mögött olyan emberek lakoznak, akik tényleg megmentik a rászoruló kisállatokat. Fannikát -az egyik kiskutyust akit hoztak magukkal-  egy ideje kezelik, a szemét fertőzés ellen, illetve egy nagyon komoly hasi műtéten is túl van. A másik kutyust simán kikötötte előző "gazdája", gondolta majd csak megmenti valaki. A harmadik kutyus is orvosi segítségre szorul. Szerencsére tetovált barátaink jó helyen, és jó időben voltak. 


Itt megjegyezném, hogy aki tud olyan kutyiról, macsekról aki bajban van, azt a következő mailben tudja jelezni (lehetőleg képet is küldjön, hogy tudják mire számítsanak):  bpallatmentok@gmail.com

A beszélgetés során még egy meglepő infóval gazdagodtam. Én már Sirok, és a motoros találkozók óta tudom, hogy a motorosok hiába nagyok, tele tetkóval, és talpig bőrben, vad felszerelésben, időnként egy fél hegyomlásként sokkolják a népet, ettől független Ők mégis jó emberek. Állításomat nem csak a saját tapasztalatom igazolja, hanem a hallottak is, miszerint állatmentőinket az expo ideje alatt jó szívvel fogadták, adakoztak, és nyitottak voltak a témára. Remélem az egyesület véghez tudja vinni azt az elképzelését, hogy a jövőben találkozhatunk velük a motoros összejöveteleken, fesztiválokon, hogy még több csoporthoz, emberhez eljusson a Tetovált Állatmentők híre.

Itt szeretném felhívni b. figyelmeteket, hogy ha adakozni szeretnétek azt megtehetitek a következő számlaszámra:

TETOVÁLT ÁLLATMENTŐK ÁLLATVÉDELMI EGYESÜLET

Bankszámla számunk: Unicredit Bank

10918001-00000071-62750004

Külföldről:

HU94 1091 8001 0000 0071 6275 0004

Swift kód: BACXHUHB

2 megjegyzés:

  1. szia en 11 eves vagyok az en almom hogy egyszer allat mento lehetek vagy megmentheem az alatokat a torvenytol

    VálaszTörlés
  2. A jó szándék becsülendő, de nem a törvényektől, hanem a rossz emberektől kell megmenteni sok állatot. A törvények szigorítására és betartatására kellene odafigyelni.

    VálaszTörlés