2012. március 16.

Graffiti helyett.

Az elmúlt két napban igen aktívan jártuk a várost. Egyrészt a nemzeti ünnep miatt, másfelől mert gyönyörű napsütéses idő köszöntöt ránk a hosszú hétvégén. 
Vége a sápatag, szürkeségbe burkolt emberek tömegének, végre tavasz van!

Nemzetünk ünnepén bejártuk a város Duna-parti részét, belebotlottunk a szokásos felvonulásokba, a zászlók forgatagába, önkéntes művészekbe, és találkoztunk olyanokkal is akiket a nap melege csábított elő a friss levegőre. Az ünnep menetét nem ragozom, szokásosnak mondható. A város különböző pontjain a pártok hangjai nem is igazán az ünnepről, hanem a maguk politikai álláspontjukról, és a megváltó nézeteikről szónokoltak.   Épp elég hírt hallani róla a médiában, nem mennék bele. Úgy is mindenki máshogy gondolja. Amit sajnálok, hogy már rég nem arról szól a dolog, mint régen, ahogy a gyerekkoromban megéltem, lehet akkoriban nem is fogtam fel igazán az egészet. De legyen ez egy másik téma.

Laza öt óra alatt lesétáltunk sok-sok kilométert, napfürdőztünk, beszélgettünk, nevettünk, egyszerűen jól éreztük magunkat. Hazafelé tartottunk, mikor Béka  észrevett valamit a piros lámpánál. Mire odakaptam a fejem már zöldre váltott, de a szemem sarkából láttam, ahogyan néhányan a Rákóczi híd lábánál mozgolódnak, és festenek. Első körben azt hittem graffiti, már majdnem fel is háborodtam, hogy is képzelik, mikor eljutott a tudatomig, hogy itt valami másról van szó. Egy igazi alkotásról. Másnap visszamentünk tüzetesebben megnézni a művet egyszerűen fantasztikusnak találtam a látottakat. A Suppre -Neopaint tagjai ismert színész legendák portréit festették a híd falára. Ami emelte a művészeti értékét, az, hogy szabad kézzel végezték mindezt, létrákról, állványokról, mindössze egy, a művészt ábrázoló A4-es portré alapján! Szóba elegyedtünk velük, megengedték, hogy fotókat készítsek, és említsem őket a blogban.

Hozzáteszem, aki szereti a hasonló jellegű alkotásokat, annak érdemes megnézni az oldalukat. Igen kreatív emberek munkáiról láthat egy kis bemutatót.

A látvány lenyűgöző, és szó szerint az utcán hevert, ráadásként erről még nem is szóltak a hírek. Ámulattal figyeltem a munkájukat. Biztos vagyok benne, hogy amint kész lesz megszellőztetik a sajtóban, érdemes lesz pásztázni a médiát. Díjaztam az ötletet, -igaz, még nem néztem utána kinek az agyi tevékenysége volt- de végre valami ami szép a szemnek, és még értelme is van. Végezetül, már csak abban bízom, hogy a festményt sokáig csodálhatjuk teljes pompájában, és gondoskodnak majd arról, hogy sokáig védett maradjon  az esetleges vandáloktól, falfirkálóktól. 

A feltöltött képek saját készítésűek.














  

2 megjegyzés:

  1. Szia! Kösz a posztot, utólagos engedelmeddel egy képet átvettem a saját blogomba is :) természetesen a forrást feltüntettem, linkeltem, sőt maga a kép is átkattintható. Ha problémát jelent kérlek jelezd, de bízom benne, hogy nem :) további jó blogolást és köszönöm! üdv dá

    http://urbanista.blog.hu/2012/03/17/hova_tunt_kutya_bacsi_a_nemzet_szineszeinek_freskojarol_a_rakoczi_hidra_tervezett_grafiti_latvanyterven_es_vaz

    VálaszTörlés
  2. Szia! Teljesen korrekt így, nagyon örülök neki:) Szoktam fotózni a városban, ha a jövőben találsz nálam még valami érdekességet azt így nyugodtan felhasználhatod.

    VálaszTörlés